Reklama:

candida albicans w wymazie z kanału szyjki macicy (3)

Forum: Infekcje intymne

gość
02-06-2015, 18:19:05

Witam. w wymazie z kanalu szyjki wyszlo ze mam pojedyncze kolonie candida albicans. dodam ze bede miala badana droznosc jajowodow dlatego ten wymaz. czy to ze mam te drozdzaki to musze sie zglosic do ginekologa zeby mi przepisal jakies leki? czy takie leczenie dlugo trwa? droznosc mam za 2 tygodnie. prosze o odpowiedz.
gość
06-06-2015, 19:10:44

Leczenie długo nie trwa, ale w moim przypadku było tak, że ze względu na grzybicę pochwy ginekolog przełożył termin zabiegu, dlatego umów się na wizytę. Lepiej dmuchać na zimne niż później się stresować, jeśli grzybica się nasili. Łykaj też lacibios femina na odbudowę mikroflory pochwy, by szybko dojść do siebie i by grzybica nie nawróciła.
Komentatorka
10-06-2015, 13:11:24

W prawidłowej florze pochwy mogą się znajdować pojedyncze kolonie grzybów, jednak sam kanał szyjki macicy powinien być jałowy. Powinna Pani skontaktować się z ginekologiem. Leczenie trwa w zależności od zastosowanego leku od 1 dnia w przypadku flukonazolu podanego doustnie do 14 dni w przypadku niektórych globulek dopochwowych.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: