Reklama:

Brodawki okolic intymnych??? (4)

Forum: Infekcje intymne

gość
11-06-2015, 20:46:23

Witam. Dzisiaj przy goleniu okolic intymnych zauważyłam dziwnie wyglądające bomble? Pryszcze? Nie wiem jak to nazwać. Proszę o pomoc. Lekarz dopiero za 4 dni. Co to może być?
Komentatorka
12-06-2015, 11:36:52

Zmiany mogą być kłykcinami kończystymi, czyli objawem zakażenia wirusem HPV typ 6 lub 11.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.
gość
12-06-2015, 11:49:16

Czy to coś groźnego? Najprawdopodobniej jestem w ciąży. Czy te narosla miały by jakiś wpływ na wynik testu ciazowego?
Komentatorka
16-06-2015, 07:43:18

Jeżeli lekarz potwierdzi rozpoznanie to proszę pamiętać, że HPV jest wirusem przenoszonym drogą płciową, istnieje więc możliwość zakażenia partnera. Same kłykciny nie wpływają na wynik testu ciążowego, ani na przebieg ciąży. Wymagają kontroli, zwłaszcza jeżeli usunięcia będą odrastać.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Mocno żółta wydzielina z pochwy
Leczyłam się ostatnio na grzybicę pochwy nystatyna a po niej brałam lactovaginal. Pojawia się u mnie taka wydzielina. Czy to możliwe że jest taka przy dniach niepłodnych czy jednak jest powód do niepokoju? Występuje także ból przy stosunku i świąd. Mam 20 lat, seks uprawiam od 3 z jednym partnerem. Czy któraś z was miała coś takiego i czym było to spowodowane?
gość
Mam infekcje tylko jaka kto może pomóc
Proszę o pomoc jestem po infekcji bralam antybiotyk dopochwowy na bakterie ale to chyba to nie było to nie pomógł a wyszło takie coś. Przy oddawaniu moczu piecze i jak smaruje clotrimazolum tez.
Krostki między wargami sromowymi
Czy to normalne czy to jakaś infekcja?
gość
Narośl,guzek
Witam,właśnie odkryłam taki guzek. Co to może być
Reklama: