Reklama:

brązowe plamienie (2)

Forum: Infekcje intymne

gość
21-05-2015, 06:59:36

Witam serdecznie!
Mam 35 lat i zaniepokoił mnie pewien objaw. Dokładnie tydzień temu skończyła mi się miesiaczka (zazwyczaj 5-6 dniowa, w regularnych cyklach) a tu wczoraj wieczorem zauważyłam brązowe plamienie, ale póki co tylko podczas podpierania na papierze toalet. Ponadto tuż po okresie odczuwalna bolesność i nabrzmienie piersi, zupełnie jak przed okresem. Dziwne jak dla mnie, ale niepokojące. Czy to może oznaczać cos złego? Wolalabym żeby była to ciąża, tuz po okresie wspolzylam z mężem, ale czy tak od razu mogłoby do czegoś dojść?... Proszę o wsparcie
Komentatorka
22-05-2015, 09:09:46

Plamienie może być związane z przejściowym obniżeniem poziomu hormonów w okresie okołoowulacyjnym. Innymi przyczynami może być obecność polipów, mięśniaków, stanu zapalnego, czy nadżerki.
Ciąża najwcześniejsze objawy daje około 10-14 dni po stosunku, więc jest na nie trochę zbyt wcześnie.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Krostki
Czy ktoś wie czy te krostki są normalne czy to jakaś infekcja?
gość
Mocno żółta wydzielina z pochwy
Leczyłam się ostatnio na grzybicę pochwy nystatyna a po niej brałam lactovaginal. Pojawia się u mnie taka wydzielina. Czy to możliwe że jest taka przy dniach niepłodnych czy jednak jest powód do niepokoju? Występuje także ból przy stosunku i świąd. Mam 20 lat, seks uprawiam od 3 z jednym partnerem. Czy któraś z was miała coś takiego i czym było to spowodowane?
gość
Czy to klykciny?
Jestem przed owulacja, nie wiem czy sa to klykciny czy po prostu obrzęk/ infekcja. Udac sie z tym do ginekologa?
Opryszczka?
Jakiś czas temu stwierdzono u mnie opryszczkę. Tydzień po pierwszym wysypie rozchorowałam się i opryszczka wróciła. Na pochwie mam małe czerwone ranki, które swędzą, a jestem 11 dzień na leku. Czy te ranki to nadżerki czy to nadal aktywny wirus? Nie wiem czy powinnam przestać brać leki czy nie.
Reklama: