Reklama:

Brązowe plamienia (4)

Forum: Infekcje intymne

gość
22-06-2015, 21:15:06

Witam. Od dwóch dni mam skąpe brązowe plamienia. Zostało mi 6 dni to pierwszej tabletki placebo, wiec to nie krwawienie z odstawienia. Nie wystąpiły wymioty ani biegunka. Nie przyjmowałam tez leków, ktore mogłyby wchodzić w ingerencje z tabletkami antykoncepcyjnymi. Tydzien wcześniej odczuwałam pieczenie podczas oddawania moczu, teraz wystapiło plamienie. Tabletki zażywam punktualnie, nie spóźniam sie wiecej niz 2h ani nie wyprzedzam czasu przyjęcia. Czy to jakies infekcje? Czy moze krwawienie implantacyjne? Mam sie czego obawiać? Prosze o odpowiedz
Komentatorka
23-06-2015, 07:51:47

Przyczyną plamień może być stan zapalny, zwłaszcza że wcześniej odczuwała Pani pieczenie przy oddawaniu moczu. Plamienia mogą być także spowodowane przyjmowaniem antykoncepcji, zwłaszcza jeżeli jest to jedne z pierwszych opakowań leku.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.
gość
23-06-2015, 08:44:24

Jest to moje 9 opakowanie, stad moje zdziwienie. Czyli nie mam się czym martwić?
Komentatorka
24-06-2015, 13:07:59

Jeżeli plamienia występują po takim czasie, warto zgłosić się do ginekologa na kontrolę. Być może powodem jest stan zapalny lub nadżerka.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: