Reklama:

Brak wspóżycia, brak okresu (4)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
18-03-2025, 11:24:42

Witam . Mam pytanie czy jest się czym martwić i co zrobic w takiej sytuacji?

Mój problem polega na tym że po dłuższym przyjmowaniu leku od psychiatry zanika mi okres lub mam go co 50kilka dni.
Czytałam ulotkę i tam pisze ze po nim zwiększa sie poziom prolaktyny No i tak musze mieć zwiększony ponieważ leci mi mleko z piersi.

Lek przyjmuje od końca grudnia, teraz obecnie 33dzien cyklu- okresu brak , mleko z piersi.
Strasznie mnie to irytuje.
Dodam ze nie współżyje więc ciąża odpada.

Już kiedyś mialam taka sytuację że brak okresu przy leku wtedy brałam duphaston okres się pojawił ale przez to zrobila mi się torbiel na jajniku. Więc mam zle wspomnienia.
Poza tym moja ginekolog ma jakieś dziwnie podejście "brak okresu to ciąża ale jeszcze nie widać" bo dla niej brak okresu to tylko ciąża 🙈

Co byście zrobily w mojej sytuacji , czekac na okres czy iść do ginekologa? Nie współżyje , wiem że to od leku tak mi się porobiło..
gość
18-03-2025, 17:13:57

Możesz zapytać psychiatry czy zmieni lek , możliwe, że laktacja się zatrzyma. Dużo tego mleka masz ? Samo wypływa czy po nacisku na sutek ? Miałaś badana przysadkę mózgowa czy nie ma jakiś torbieli ?
gość
18-03-2025, 17:16:06

c.d a zaburzenia miesiączki też może powodować zwiększony poziom prolaktyny.
gość
18-03-2025, 17:40:21

gość 18-03-2025, 18:13:57
Możesz zapytać psychiatry czy zmieni lek , możliwe, że laktacja się zatrzyma. Dużo tego mleka masz ? Samo wypływa czy po nacisku na sutek ? Miałaś badana przysadkę mózgowa czy nie ma jakiś torbieli ?

Niedużo, jest po nacisku tylko

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
planowanie ciąży
Witam skonczyłam przyjmowac biofenac i neurovit ile te leki utzymują się w organizmie i kiedy mogę zacząc sie starać o dziecko?
gość
Ula
Dziewczyny bardzo proszę o podanie dobrego ginekologa i dermatologa . Proszę o odpowiedź
gość
Ciąża ???????
Czy możliwe zapłodnienie jest w dni nie płodne ? Uprawiałam seks w cyklach 18,20,24 mam okres regularny Cykl 28 dni Uprawiałam seks bez prezerwatywy Powinnam dziś dostać okres i go nie dostałam. Partner spuszcza się dopiero po wyjęciu
Krostki na genitaliach
Jakiś czas temu stwierdzono u mnie opryszczkę. Tydzień po pierwszym wysypie rozchorowałam się i opryszczka wróciła. Na pochwie mam małe czerwone ranki, które swędzą, a jestem 11 dzień na leku. Czy te ranki to nadżerki czy to nadal aktywny wirus? Nie wiem czy powinnam przestać brać leki czy nie.
Reklama: