Reklama:

Brak okresu a ciąża (4)

Forum: Infekcje intymne

gość
02-04-2015, 07:16:22

Witam
Okres mam nieregularny ale zazwyczaj dostaję go tak 28-30 dzień cyklu. Kochaliśmy się z chłopakiem bez zabezpieczenia i skończył poza mną. Robiłam test po południu( bo na teście pisało, że po dniu miesiączki można go zrobić o każdej porze dnia). Wyszedł negatywny, jednak boję się bo dalej nie dostałam okresu a dziś już 2 kwietnia. Dodam jeszcze że biorę tabletki Vitapil na porost włosów, choć nie wiem czy ma to coś wspólnego z okresem. Proszę o pomoc
Komentatorka
02-04-2015, 09:15:48

Testy po terminie miesiączki powinny być wiarygodne z dowolnej próbki moczu. Przyczyną opóźnienia miesiączki najczęściej są cykle bezowulacyjne. Jeżeli krwawienie nie wystąpi w ciągu 2 tygodni to powinna się Pani zgłosić się do ginekologa
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.
gość
29-05-2015, 13:43:23

Też biorę vitapil i okres mi się spóźnia
Komentatorka
01-06-2015, 14:54:00

Te dwie sytuacje nie powinny mieć ze sobą związku. Nie opisano takiego wpływu preparatu na organizm kobiet.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: