Reklama:

Brak miesiączki (4)

Forum: Infekcje intymne

gość
03-02-2015, 16:41:56

Witam. Ostatnią miesiączki miałam 27 grudnia. Dziś mija 39dc a okresu jak nie było tak nie ma. Robiłam dzisiaj test ciążowy z wynikiem negatywnym. Od paru dni pobolewa mnie podbrzusze. Ogólnie moje cykle były regularne. Jakiś rok temu poroniłam tzn. ciąża obumarła. Od tego czasu moje cykle sa poprzestawiane. Jakieś 4 miesiace tamu miałam taka samą sytuacje i po luteinie dwa cykle normalne. Odstawiłam luteine i znów to samo
Komentatorka
04-02-2015, 13:56:28

W takim przypadku nie wystarczy działanie objawowe, czyli wywoływanie miesiączek i należy poszukać przyczyn rzadkiego miesiączkowania. Należy przede wszystkim wykluczyć zmiany hormonalne: niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemię i zespół policystycznych jajników, które są jednymi z częstszych przyczyn zaburzeń miesiączkowania o typie "oligomenorrhoea".
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.
gość
04-02-2015, 19:04:35

Dziękuje za odpowiedz. A czy mogę w obecnym stanie poczekać 2 tygodnie na wizytę. Mój ginekolog jest na urlopie. Czy szukać innego specjalisty?
Komentatorka
05-02-2015, 12:31:25

Jak najbardziej może poczekać pani na powrót pani lekarza prowadzącego.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: