Reklama:

brak miesiaczki (4)

Forum: Infekcje intymne

gość
17-05-2015, 20:47:19

w zeszlym miesiacu nie dostalam miesiaczki robilam test ciazowy wyszlo ze jestem w ciazy ale biore tez tabletki na tarczyce na nadczynnosc wyczulam maly guzek w podbrzuszu i nie wiem czy naprawde jestem w ciazy czy to przez tarczyce prosze o opomoc a do lekarza ide dopiero 2 czerwca
gość
18-05-2015, 23:19:18

Ostatnią miesiączkę miałam 13go marca, dzisiaj zauważyłam że mam podrażnione sutki (na skutek dotyku lekko bolą) Oprócz tego nie zauważyłam u siebie żadnych innych objawów ciążowych. Miesiączkę ostatnimi miesiącami dostawałam zazwyczaj + - 3 lub 4 dni przed lub po terminie a tym razem nic od 2 miesięcy. Jak nigdy nie lubiłam dżemu tak teraz go jem... nie bardzo wiem co myśleć... mam już 2 dzieci a 2 lata temu miałam samoistne poronienie.... ????? do gina mam wizytę na 15 czerwca... plissss pomocy
Komentatorka
19-05-2015, 11:27:18

odp. na pyt. z dn. 17.05.2015, g.22:47:19
Nie wszystkie leki na nadczynność tarczycy można stosować w czasie ciąży, niektóre wymagają także zmiany dawkowania. Proponuję zadzwonić do endokrynologa i porozmawiać z nim na temat leczenia w czasie ciąży.
Nadczynność tarczycy nie fałszuje wyników testu ciążowego. Jeżeli ma pani wątpliwości co do wyników badania to można oznaczyć poziom β-hcg we krwi.
Macica na wczesnym etapie ciąży jest niewyczuwalna – do około 12 tygodnia ciąży ukryta jest za spojeniem łonowym.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.
Komentatorka
19-05-2015, 11:38:00

odp. na pyt. z dn. 19.05.2015, g.13:19:18
Przede wszystkim powinna Pani wykonać test ciążowy, nie czekając na wizytę u ginekologa.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: