Reklama:

Brak krwawienia z odstawienia (2)

Forum: Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjentki

Początkujący
02-04-2025, 11:48:54

Mam pytanie

Powinnam dostać w zeszłym tygodniu krwawienia z odstawienia, jednak nie dostałam mimo, że rozpoczęłam już kolejny blister. W zeszłym miesiącu zdażyło mi się nie wziąć tabletki, w dodatku aż dwa razy przez przeprowadzkę do innego kraju i bardzo stresujący okres. Do współżycia doszło dwa razy 20.03 i 25.03, ale obydwa razy zgodnie z zaleceniami używaliśmy prezerwatywy. Zwykle dostawałam krwawienia 4 dnia po rozpoczęciu przerwy (powinno to być 26.03) jednak w tym miesiącu nic. Dodam, że w poprzednich miesiącach już obserwowałam, że krwawienie było coraz mniej intensywne. Wczoraj rozpoczęłam kolejny blister tak jak powinnam, jednak stresuje mnie opisana sytuacja. Po jakim czasie powinnam zrobić test? Czy bardziej prawdopodobne od ciąży jest niepojawienie się krwawienia przez stres?
Początkujący
03-04-2025, 08:46:06

Boje się fałszywego wyniku testu przez zrobienie go zbyt wcześnie, czy ktoś może coś doradzić?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Bolesnosc po wizycie u ginekologa
Hej Mam pytanie-problem, zawsze po badaniu ginekologicznym cala reszte dnia boli mnie podbrzusze i.lekko plamie co wiem ze jest efektem pobierania cytologii. Ale badanie wziernikiem (rozmiar podobno s) i po badaniu palpacyjnym strasznie dokucza mi bol w podbrzuszu moj ginekolog to bagatelizuje mowiac ze taka natura, dodam ze mam 32 lata jestem po porodzie cc , moze ktoras z was tez tak ma. Pozdrawiam
gość
Krwawienie z odstawienia a ciąża
witam, od kilku lat biore tabletki axia. ostatni raz seks uprawialam 12 lutego(bez dodatkowego zabezpieczenia) potem wystapilo plamienie jasnobrazowe srodcykliczne, po 10 dniach wystapilo krwawienie z odstawienia. przy 9 tabletce znowu wystąpiło plamienie dodatkowo bol piersi i prawego jajnika. czy moge byc w ciazy? czy po prostu wystapily u mnie skutki uboczne tabletek antykoncecpyjnych ? dziekuje za odpowiedz
gość
Antykoncepcja
Dzień dobry Używam plastrów evera od 4 miesięcy Przyklejam w poniedziałek bo tak dostałam miesiączkę ,więc co poniedziałek przyklejam jeden plaster 2 ,3 w czwartym tygodniu odklejam dostaje miesiączkę a więc w poniedziałek przykleiłam kolejny 1 plaster po 2 h doszło do stosunku co prawda bez wytrysku w środku alby odbyły się dwa stosunki czy ten plaster po 2 h już mnie chroni przed zajściem w ciążę? Mam się czego obawiać
gość
Wulwodynia
Czy są tu kobiety meczące się z tym dziadostwem? U mnie jest podejrzenie właśnie wulwodynii z objawami łechtaczkowymi. Dwa miesiące temu zaczęło się od delikatnego świądu łechtaczki, pobolewania podbrzusza i odcinka lędźwiowo-krzyżowego. Następnie pojawiło się również ciągnięcie w okolicy całej miednicy, częstsze parcie na mocz. W końcu poszłam do ginekologa, bo uznałam, że może to jakieś zapalenie przydatków, czy coś takiego. Chociaż było to u mnie bardzo mało prawdopodobne, ale nie niemożliwe. Lekarz stwierdził, że no najprawdopodobniej zapalenie przydatków. Zrobiłam Morfologię, badanie moczu, CRP, Beta HCg, posiew z pochwy i kanału szyjki macicy, oczywiście USG ginekologiczne.. nic nie wyszło. Zero. Wszystko idealnie. Mimo to dostałam całą baterię leków. Antybiotyk, leki przeciwbólowe, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze. Wzięłam wszystko. Objawy bez zmian. Nadal lekkie pobolewanie podbrzusza, jakieś takie miednicowe bóle i ciągnięcia. Ból pleców na dole i ta nieszczęsna łechtaczka.. pulsuje, jest pobudzona i wywołuje cały czas uczucie parcia na pęcherz. Szlag mnie trafi. Idę za 3 dni zbadać progesteron, bo ponoć może on mieć jakiś wpływ na te objawy (miewam też od 1,5 roku lekkie brązowe plamienia tuż przed miesiączką) i lekarz coś wspominał, że niedomaganie progesteronu może powodować takie dolegliwości. Czy macie dla mnie jakieś rady? Proszę o pomoc, jak mogę sobie ulżyć lub jakie badania dobrze by było jeszcze zrobić? Czekam na kolejną wizytę u lekarza ale ta łechtaczka mnie wykańcza. Czy jakaś maść z lidokainą może tu pomóc?
Reklama: