Samo badanie nie leczy. Pytanie, co takiego podczas tego badania było wykonywane, czy ma Pani zachowaną drożność jajowodów, czy jajniki prawidłowo pracują, czy nie ma zaburzeń w funkcjonowaniu błony śluzowej macicy, układu podwzgórze - przysadka - gonady, czy też nie ma innych zaburzeń hormonalnych. Jak Pani widzi, przyczyn problemów z zajściem w ciążę może być naprawdę sporo.
T.Markowski - lekarz
Odpowiedzi na forum nie są lekarskimi poradami specjalistycznymi, mają wyłącznie charakter informacyjny i nie zastąpią wizyty u lekarza.
Mialam lewy jajowod niedrozny po dodaniu kontrastu udroznili mi jajowod i lekarka powiedziala ze teraz jest normalny przeplyw ale nadal nic sie nie udaje
Tutaj ekspert - lekarz ma absolutną rację: przyczyn może być bardzo dużo i cała sztuka polega na ich wykryciu. A czy Ty sama wiesz np. kiedy możesz mieć owulację? Podstawą do planowego zajścia w ciążę moim zdaniem jest też samoobserwacja własnego cyklu/cykli. No i oczywiście dobry, rzetelny, kompetentny i uczciwy lekarz ginekolog, który podpowie, pomoże zdiagnozować i ewentualnie wyleczy
Powinnaś przedewszystkim monitorować swoją owulację i wykonać badania hormonalne, łącznie z badaniem nasienia męża.To długa droga, którą trzeba pokonać, czasami może trwać kilka cykli zanim lekarz zdiagnozuje przyczynę, ale czego się nie robi dla tej wymarzonej fasolki, cierpliwość to podstawa.
ja żeby unormować swoje hormony piję zioła na Regularne Cykle i owulację - ale u mnie nie ma wielkich problemów - przynajmniej na razie ni stwierdzono i mam nadziję, ze na tym pozostanie
ja je kupiłam przez internet - ze strony producenta - może można popytać w zielarniach al eod producenta powinno byc taniej - wystarczy, że wyszukasz sobie BabyandMamaMed.com i powinno sci sie pojawić co i jak - i mozna tam sobie tez o tych ziołach poczytać