Reklama:

Boję się, że nie mogę mieć dzieci (8)

Forum: Niepłodność

Początkująca
22-08-2014, 17:16:38

Witam, mam 19 lat. Moja historia jest dosyć długa, kiedyś straciłam dziewictwo z chłopakiem i był mój to z nim pierwszy i jedyny raz. Następnie poznałam chłopaka, zaczęliśmy współżyć, byliśmy ze sobą dwa miesiące, gdy pękła mu gumka. W obawie, że jestem w ciąży pojechał po tabletkę wczesnoporonną, którą wzięłam. Minęło kilka miesięcy, postanowiłam brać tabletki antykoncepcyjne. Jednak moje branie tabletek polegało na tym, że raz brałam jedną, raz nie brałam w ogóle, tydzień przerwy i nic, albo brałam codziennie dwa razy pod rząd, czyli nieregularnie. Odstawiłam je i miałam problemy z miesiączkę. Minęły dwa miesiące zanim się unormowała w miarę i zanim zaczęła normalnie lecieć krew. Od tego czasu zastanawiam się czy mogę być bezpłodna... Kochałam się z chłopakiem zawsze bez zabezpieczenia (na początku znajomości tylko z gumką) i nawet gdy miałam przerwę między braniem tabletek też się kochaliśmy. Ostatnio zrobiłam głupotę, żeby sprawdzić czy faktycznie mogę być matką, i gdy mój chłopak skończył mi na brzuch, włożyłam dwa palce nasiąknięte spermą do pochwy. Dzisiaj minęły od tego dwa dni, a ja dostałam miesiączkę w postaci brązowego koloru, i to dość skąpej miesiączki. Czy faktycznie mogę mieć przez to wszystko problemy z płodnością?
gość
25-08-2014, 22:01:40

Młoda masz dopiero 19 lat, całe życie przed Tobą jeżeli używasz tabletki anty. to je używaj ale niech twój chłopak też się pilnuje. Nie sprawdzaj w ten sposób swojej płodności bo to jest bez sensu. Każde tabletki to hormony które mają na celu sprawić z Ciebie bezpłodną pod warunkiem że bierzesz je regularnie i tak je zażywaj. One mają ciebie zabezpieczyć przed niechcianą ciążą. Jak masz wątpliwości to kup test on wykaże ciążę po 6 dniach od zapłodnienia
Początkująca
28-08-2014, 08:55:07

Generalnie możesz się udać do ginekologa i on po zbadaniu rozwieje Twoje możliwości
http://www.moc-lekow.pl/leki_na_pamiec_i_witalnosc/ginko_prim_60t_cena_cena_16_8_zl/
Początkująca
29-09-2014, 09:43:57

Wiesz miałam dokładnie tak samo. W wieku 18 lat zaczęłam współżycie z obecnym już teraz mężem i kiedy kilka razy nie uważaliśmy i bałam się że zajdę w ciąże ale pomimo tego nie zaszłam zaczęłam się obawiać że coś jest nie tak skoro w tę ciąże nie zaszłam, ale tak naprawdę nie byłam na nią gotowa. Moje wątpliwości nie dawały jednak mi spokoju i za wszelką cenę usiłowałam w nią zajść... zaczęłam sobie liczyć dni płodne itd.. I wtedy też się kochaliśmy. No i oczywiście udało się sprawdzić. Dziś mam już prawie trzy letniego synka ;) także jeśli nie jesteś gotowa to nie martw się na zapas bo może to skończyć się to tak ja u mnie;) pozdrawiam.
Początkująca
15-12-2014, 09:12:30

matko święta...a może zamiast wpychać sobie palce nasiąknięte spermą i testować się ciążą choć się nie jest na nią gotową, łatwiej i szybciej byłoby np iśc do lekarza i to zbadać? zresztą na rynku jest przecież cała masa testów ktore sprawdzają czy wystepuje owulacja itp (pierwszy z brzegu sklep ma ich aż nadto: http://sklepstarania.pl/2-testy-owulacyjne-i-ciazowe )...bo "zrobienie" sobie dziecka tylko po to, zeby sobie udowodnić, że można, to chyba mądre i odpowiedzialne rozwiązanie nie jest....
gość
01-11-2022, 13:10:12

Jestes zdecydowanie za mloda by myslec o tym czy jestes bezplodna. Dopoki nie zaczniesz staran, pod kontrola lekarza, ze stymulacją owulacji, badaniem pęcherzykow itd i nie minie rok dwa trzy piec bez ciazy to wtedy zaczniesz sie martwic. Na chwile obecna robisz glupote biorac nie biorac biorac po dwie nie biorac wcale bo masz totalna burze hormonalna. Zastanow sie czego chcesz i nie wroz sie na przyszlosc bo są pary ktore latami sie starają a nie bawią w ciuciu babke ze sperma jak ty
gość
04-11-2022, 16:12:41

Popieram w zupelnosci, mloda dziewczyna a tak niszczy sobie zdrowie. A tobie sie udalo zajsc? Bo podejzewam ze o sobie mowisz mowiaz o "ludziach"
gość
05-11-2022, 21:36:15

Tak mialam problemy, 8 lat po slubie, 5 lat staran i nic. Kupe pieniedzy wydalismy na badania zastrzyki monitorowania i rozne kliniki bezplodnosci. Mamy dziecko, udalo sie dzieki Czeskiej klinice Repromeda

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: