Reklama:

Biale krostki na wargach sromowych? (5)

Forum: Infekcje intymne

gość
21-01-2015, 08:57:19

Czy to nie jest przypadkiem klykcina? Prosze o pomoc
gość
23-01-2015, 00:12:28

To nie są kłykciny
Komentatorka
23-01-2015, 08:51:45

Są to zatkane gruczoły, które nazywa się torbielami naskórkowymi lub prosakami. Biała lub żółtawa grudka to wydzielina gromadząca się wewnątrz zatkanego gruczołu. Prosaki na zewnętrznych narządach płciowych nie wymagają leczenia i nie powinny być samodzielnie wyciskane, gdyż może prowadzić to do stanu zapalnego i konieczności leczenia antybiotykami zakażonych torbieli naskórkowych.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.
gość
25-05-2015, 13:45:30

Od pewnego czasu mam na wargach sromowych i troche dalej jakies krostki sa one czerwone i czasem mnie swędzą i szczypią niewiem od czego i co mam z tym zrobic pomocy
Komentatorka
26-05-2015, 11:51:02

Najlepiej zgłosić się do ginekologa. Przyczyn może być wiele, od zapalenia mieszków włosowych, po opryszczkę, czy zmiany grzybicze.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: