Reklama:

Białą gęstą wydzielina i brak infekcji (6)

Forum: Infekcje intymne

gość
12-11-2024, 19:40:19

Nie wiem już gdzie szukać odpowiedzi, może ktoś z Was miał podobnie.
Cały czas, raz więcej raz mniej, mam białą wydzielinę z pochwy, gęstą, lepką, czasem aż jak twaróg.
W zeszłym roku lekarz stwierdził grzybicę - wyleczyłam.
Teraz mam te upławy ale one są jakby „czyste”.
Robiłam posiew - nic nie wyszło, cytologię - też nic, robię w domu testy do samobadania infekcji intymnych - też nic.
A tej wydzieliny jest tyle, że podczas stosunku czarne prześcieradło jest białe - poprostu tak gęsta jest ta wydzielina.
Na bieliźnie mam cały czas białe zabrudzenia.
Używam żeli z probiotykami dopochwowo, ale one daja efekty tylko jak używam je co kilka dni bo rozrzedzają tą gęste wydzielinę. Jak nie używam to cały czas mam tą gęstą wydzielinę.
Nie mam już siły do tego.
Mieszkam w Holandi i tu jakakolwiek dalsza diagnostyka jest bardzo ciężka a już nie wiem co mogę jeszcze zrobić.
gość
12-11-2024, 19:42:45

Witaj, czy przy tym masz świąd, pieczenie jakieś zaczerwienienie ? Masz może zdjęcie śluzu jak to wyglada czy w pochwie tez zauważyłaś coś niepokojącego ?
gość
12-11-2024, 21:37:50

Nic mnie nie boli i nic mnie nie piecze ani nie swędzi. To jest porostu biała, kremowa wydzielina, trochę jak miekki twarożek - nie wiem jak to nazwać.
gość
12-11-2024, 21:46:14

Treść zablokowana przez moderatora

gość
13-12-2024, 13:00:07

Hej, mam tak samo i ginekolodzy cały czas mi wmawiali " taka moja uroda" albo grzybica. Najprawdopodobniej to jest lactobacilloa lub waginoza cytologicnza - przerost kwasu mlekowego w pochwie. Daje takie objawy: brak zapachu, duzo białej gęstej wydzieliny, czasami pieczenie/swędzenie. Wszystkie badania wychodzą dobrze bo to nie grzyb ani bakteria.
Nie wiem jak to wyleczyć bo mi nikt nic konkretnego nie powiedział ale męczy mnie to.
gość
18-12-2024, 10:22:09

Mam tak samo, raz tej wydzieliny jest więcej raz mniej, ale zawsze jest biała, jest jej dużo szczególnie po okresie (biore tabletki anty) w pierwszym tyg. Tez byłam u ginekologów i robiłam cytologię - nie stwierdzono u mnie żadnej grzybicy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Krostki między wargami sromowymi
Czy to normalne czy to jakaś infekcja?
gość
Co to jest na pachwinie
Co to jest i co na to stosować jakieś maści klotrimazol pomaga ale nawraca infekcja grzybicza
gość
Białe ropne krostki
Witam, po antybiotykoterapii dostałam standardowo grzybicy pochwy leczona clotramizolum niestety po kilku dniach wyskoczyły mi krostki które mają biały nalot są trochę swędzące oraz piekące czy to jakiś objaw grzybicy czym mogę smarować lub co zrobić przed ginekologiem wizyta za tydzień. Załączam zdjęcia.
symetryczne kropki na pochwie
nie mam pojęcia co to może być, daje dziwne uczucie jak chodzę i jak jeszcze nic tam nie miałam to mnie to miejsce swędziało. Mam to od kilku dni
Reklama: