Reklama:

Bardzo chcemy mieć dziecko :-( (2)

Forum: Infekcje intymne

gość
19-06-2015, 20:00:46

Witam,
Mam 24 lata od ponad roku współżyjemy z moim narzeczonym i przyszłym mężem i nic. W przeszłości ( w wieku 9 lat) przeszła rozlanie wyrostka robaczkowego=zapalenie otrzewnej=ropień. Moja Pani ginekolog mówi , że wszystko u mnie jest w porządku, jednak na USG wyszły jajniki drobnotorbielikowate . My bardzo ale to bardzo pragniemy mieć dziecko . Za każdym razem kiedy widzę moje koleżanki z " brzuszkami" mam łzy w oczach . Proszę o radę .
Komentatorka
22-06-2015, 13:11:17

Brak ciąży po roku regularnego współżycia powinien skłonić do poszerzenia diagnostyki. Pierwszym krokiem jest zawsze analiza wywiadu dotyczącego regularnych miesiączek, długości cykli, momentu cyklu w którym Pani współżyła oraz występowania objawów nieprawidłowych (nadmierne owłosienie, nasilony trądzik).
Kolejnym etapem jest wykonanie podstawowych badań hormonalnych, monitorowanie cyklu (czy występuje owulacja) oraz badanie nasienia partnera.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: