Reklama:

Bak miesiączki (6)

Forum: Dla nastolatek

gość
08-01-2012, 17:21:54

Witam,
Mam 18 lat, pierwszą miesiączkę dostałam w wieku 11, przez ok. rok miesiączki występowały normalnie, ale po tym czasie są bardzo, ale to bardzo nieregularne. Okres potrafi nie występować nawet przez 2 lata ;/ Byłam z tym problemem u ginekologa kilka razy, lecz co wizytę lekarz przepisuje mi inne tabletki, po których miesiączka pojawia się RAZ, a później znowu to samo... Nie wiem co robić, ostatni okres miałam w sierpniu. Boję się, że to coś poważnego. Czy ktoś mógłby mi poradzić co mam robić?!
Początkująca
08-01-2012, 17:45:02

Cześć! Po pierwsze to zmień lekarza! Poszukaj gdzieś w większym mieście(można prywatnie u dobrego specjalisty), lub z polecenia znajomej. Powinien zlecić ci szereg badań: badanie krwi, badanie usg, badania hormonalne( nawet badania tarczycy).Albo jeśli nie masz takich możliwości, domagaj się skierowania na badania od tego swojego "specjalisty". Potem ewentualnie jakieś leki lub kolejne dokładniejsze badania. Nie czekaj z tym, bo to nie jest jakaś błahostka. Chyba kiedyś tam chcesz mieć dzieci? powodzenia!
gość
08-01-2012, 19:12:39

Zapomniałam zaznaczyć, wyniki badań hormonalnych są w normie, na usg też nic niepokojącego nie widać. Byłam u kilku lekarzy i wszyscy robią to samo, zalecają badania i dają jakieś tabletki, które "powinny" pomóc..
gość
08-01-2012, 19:14:35

Popieram. Zmień ginekologa i zrób dokładniejsze badania laboratoryjne.
Wtajemniczona
08-01-2012, 19:19:29

Oczywiście - poszukaj dobrego lekarza - może z polecenia znajomej, mamy, cioci, który podejmie się wyjaśnienia tego problemu. Nie możesz też zaniechać leczenia jeśli się takie rozpocznie, mam tu na myśli rezygnację z leków, które zaleci lekarz po wystąpieniu miesiączki.
Mila
gość
08-01-2012, 20:38:17

Nie odkładaj tej wizyty, bo to są poważne sprawy i ważne jest właściwe postawienie diagnozy, a co za tym idzie przepisanie właściwych leków.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: