Reklama:

antzkoncepcja po porodzie (2)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

Początkująca
22-07-2006, 20:18:00

urodilam 4 miesiace temu,karmie piersia czy moge stosowac jaka kolwiek antykoncepcje typu plastry czy tabletki i jakie jest ryzyko zajscia w ciaze, slyszalam ze do jakiegos czasu po porodzie nie mozna zajsc w ciazy
gość
02-08-2006, 20:35:00

bardzo źle słyszałas, niektóre kobiety sadzą ze w okresie karmienia nie moga zajść w ciąze-bzdura, jesli współzyjesz po 6 tygodniach karencji juz mozesz zajsć w ciąze, od razu możesz zacząc brać tabletkiantykoncepcyjne mają one około 99% pewności i co wazne nawet jesli karmisz piersia nie ma to zadnego wpływu na mleko Udaj sie do lekarza sam ci to potwierdzi

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Camel toe
Cześć, wiem że trochę nie odpowiedni temat na to forum, ale kto pyta nie błądzi. Mam problem z kopytem wielbłąda. Od jakiegoś czasu zauważyłam że nie ważne w jakich spodniach tworzy mi się ogromne kopyto wielbłąda. Zamówiłam silikonowe, wkładki do majtek, coś to daje, ale chciałabym chodzić w leginsach bez takich wkladek. Czy istnieje jakaś możliwość nieoperacyjnie, pozbyc sie camel toe na stałe?
gość
Mirena
Hej! Dziewczyny spotkałyście się z tym że wkładka zniknęła? Tzn jest ale w podżebrzu lewym (mialam robione Rtg), karmie piersią córkę i wyjąć laparoskopowo mogę najwcześniej jak skończę karmić, czyli za kilka miesięcy. No i do tego szpital i ta laparoskopia ;( a miało być tak pięknie
gość
Krwawienie
Hej. 05.02 dostałam pierwszą miesiączkę po porodzie (rodziłam w połowie grudnia, karmię piersią), która trwała do 08.02 czyli tak jak zwykle miałam zanim zaszłam w ciążę. W 11 dniu cyklu tj. 15.02 był stosunek bez zabezpieczenia, normalnie stosujemy przerywany. Od 18.02 znów pojawiło mi się krwawienie, nie obfite ale jednak utrzymuje się trzeci dzień. Ginekolog dopiero za tydzień. Czy możliwe że to krwawienie implantacyjne jeśli od 14 do 20 występowały dni płodne i mogą wskazywać kolejną ciążę? Czy po prostu po ciąży takie rzeczy mogą mieć miejsce? Pozdrawiam 🌼
gość
Krwiak podkosmówkowy
Dzień dobry, jestem w 6 tygodniu ciąży, na ostatniej wizycie lekarz prowadzący pokazał mi bijące serduszko, mały rozwija się jak na ten tydzień prawidłowo. Jednak pojawiały się u mnie plamienia i okazało się że mam niewielkiego krwiaka podkosmowkowego 13mmx7mm. Od dwóch dni leżę, przyjmuje luteinę a na krwawienia dostałam cyclonamine. Od wczoraj plamienie się nie pojawia. Czy to może oznaczać że krwiak się zmniejsza?
Reklama: