Reklama:

Antypespirant (5)

Forum: Zdrowie kobiety

gość
23-08-2010, 09:57:57

Gdy stosuje dezodoranty pieką mnie pachy. Drabie się i je podrażniam. Co zrobić? Nie mogę obejść się bez dezodorantu :(
Początkująca
16-09-2010, 21:42:54

mialam kiedys coś podobnego... i co zrobilam? :
myłam się noc, nie używałam antyperspirantu, ale smarowałam pod pachami balsamem neutrogena (do mocno suchej skory) tak mialam ze 3 dni pod rząd. Po czym przy porannej toalecie smarowałam antyperspirantem. po kilku dniach przeszla mi ta sucha skora i uczucie ciągnięci i swedzenie...
jak juz tą suchą skórę załatwisz to kup sobie w aptece etiaxil. Bardzo fajna sprawa, uzywa się go tylko kilka razy przy zapoczątkowaniu, pożniej wg uznania. ale jest on mocno silny i faktycznie hamuje bardzo pocenie. trzeba tylko uważać zęby nie stosować na wydepilowane paszki ;)
Początkująca
04-08-2011, 11:25:32

Ja również kiedyś tak miałam, ale wtedy kiedy skóra była przesuszona. Jak ją dobrze nawilżysz problem zniknie.
Komentatorka
06-08-2011, 08:58:26

jak już wygoisz paszki polecam dove orginal, jest bardzo dobry i skuteczny, a poza tym nie powoduje podrażnień.
moja koleżanka w pracy miała tendencje do takich zmian skórnych, od kiedy poradziłam jej dove problemy zniknęły
Początkująca
06-08-2011, 11:45:09

Witaj, polecam zacząć używać antyperspirantu w sztyfcie lub kulce, jeśli używasz w sprayu. To może pomóc. Pozdrawiam i daj znać czy czujesz różnicę.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: